Bistrita, oras inteligent !

Bistrita, oras inteligent !

Bistrița, Galați, Arad, Iași și Timișoara au fost selectate în cadrul programului ”100 Inteligent Cities Challenge”, lansat de Comisia Europeană, care facilitează schimbul de bune practici între orașe partenere, pentru o dezvoltare ecologică şi durabilă, utilizând tehnologii avansate!

În perioada 27 februarie – 29 mai, Intelligent Cities Challenge (ICC) a primit 131 de cereri din 193 de orașe din 20 de țări din Uniunea Europeană și Regatul Unit. Comisia Europeană și echipa ICC au fost foarte încântați să constate că atât de multe orașe sunt dornice să devină mai durabile, viabile și responsabile social prin utilizarea tehnologiilor avansate.

După o deliberare atentă, 90 de cereri au fost selectate pentru a lua parte la provocare în următorii 2 ani. Acest grup include 54 de noi aplicații ICC, 26 de orașe care au luat parte la inițiativa precedenta Digital Cities Challenge și 9 orașe mentor ale UE. Întrucât 8 dintre solicitanți sunt consorții, inclusiv mai multe orașe partenere, grupul selectat de orașe implică un total de 126 de orașe.

Orașele de bază selectate vor participa la traininguri de grup, vor învăța de la colegi, vor participa la o serie de evenimente la nivel înalt și vor planifica colectiv schimbări la scară largă. În acest sens, ele vor folosi tehnologiile avansate pentru a realiza o creștere ecologică, inteligentă și durabilă.

Categories: Stiri