Comunicat de presa – Organizare Webinar – Vulnerabilitati de securitate cibernetica

Comunicat de presa – Organizare Webinar – Vulnerabilitati de securitate cibernetica

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița, organizează în parteneriat cu cluster-ul Cluj IT și DIH44S,  webinarul  „ Vulnerabilități de securitate cibernetică”, prin intermediul căruia partenerii își propun să conștientizeze persoanele interesate cu privire la evaluarea și gestionarea  riscurilor, răspunzând astfel îngrijorării  antreprenorilor și instituțiilor față de înmulțirea atacurilor cibernetice, a comportamentelor rău-intenționate, care urmăresc subminarea integrității și a securității conducând la un sentiment de teamă, nesiguranță și vulnerabilitate pentru etapa de transformare digitală a economiilor.

Pentru găsirea soluțiilor optime la problemele dumneavoastră vom avea alături de noi doi invitați, experți în acest domeniu:

  • Dr. Ing. Stelian Brad – Președinte Cluster Cluj IT, consultant pentru Strategia națională de digitalizare și specializare inteligentă;
  • Ing. Ciprian Oprisa – Cercetător la Bitdefender, Leader technic Malware – Cercetător la Bitdefender

Evenimentul se va desfășura prin platforma ZOOM, în data de 18 iunie  2020, începând cu ora 11.00 și va fi transmis live pe pagina de https://www.facebook.com/EuropeDirectBistrita/.

Agenda eveniment

Context:

Evenimentul prezentat mai sus face parte din Campania „Europa digitală” propusă în Planul de acţiune al Centrului de Informare Europe Direct Bistriţa, aprobat de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România  pentru anul în curs. Astfel, vor fi livrate informații și resurse pentru cei interesați de beneficiile digitalizării prin organizarea în perioada următoare a patru evenimente inter-conectate intre ele: 2 Workshop-uri dedicate celor interesați de spațiul virtual, de securitatea cibernetică și de atuurile digitalizării; o Conferință privind digitalizarea – ediția a doua,  în cadrul căreia vom oferi resursele informaționale  necesare pentru  atragerea de fonduri pentru investiții, care vin să  sprijine inițiativele care conduc spre economia viitorului (Programele ”Europa Digitală”, ”România Tech Nation”); iar pentru tinerii voluntari pregătim Școala de vară „dIAloguri pentru viitor” prin care ne propunem să utilizăm inteligența artificială.

Reamintim cetățenilor că pot beneficia de informații, consiliere și răspunsuri la intrebări despre Uniunea Europeană, prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Bistrița – vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetățenilor județului Bistrița-Năsăud.

Contact: Monica Mureșan – Manager, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro

 

Categories: Activitati