Concurs de creatie – Podoabe de Crăciun

Concurs de creatie – Podoabe de Crăciun

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud organizează în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, parte a rețelei europene de informare Europe Direct concursul de creație Podoabe de Crăciun, utilizând exclusiv materiale reciclabile.

Obiectele pe care nu le mai folosim și intenționăm să le aruncăm, pot avea o a doua viață daca sunt bine gestionate. Ele pot constitui o sursă valoroasă de materiale, în special în condițiile în care multe asemenea materiale devin rare, le putem păstra și utiliza într-un scop cu totul nou.

 

1.Scop și tema

Transformarea unor CD-uri si DVD-uri vechi, care nu isi mai gasesc utilitatea de zi cu zi, folosind materiale reciclabile prietenoase cu mediul( ex. hârtie, lână, fibre naturale, deșeuri de țesături, globuri vechi ciobite, etc) intr-un obiect cu scop nou, decorațiune pentru bradul de Crăciun.

2.Cine poate participa

Participarea este deschisă elevilor cu vârsta cuprinsă între 12-16 ani din județul Bistrița-Năsăud

 3.Cerințe de lucru

Fiecare participant va realiza  cel putin un obiect, decorațiune pentru bradul de Crăciun, dintr-un CD sau DVD a cărui ciclu de viață este considerat încheiat, accesorizându-l cu diverse materiale prietenoase cu mediul, fiecare după imaginația proprie.

Dovada noului produs se va face prin trimiterea obiectului/ora 16 cu descrierea acestuia, a materialelor folosite si a gestionării deseurilor rezultate, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, str. Petre Ispirescu, nr 15 A, jud. Bistrița-Năsăud.

 1. Termenii și condițile de participare

Condiții

 • participarea elevilor cu vârsta cuprinsă între 12-16 ani din județul Bistrița-Năsăud, cu acordul scris al unui părinte sau tutore legal, privind consimtamantul expres al acestora referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorului, conform anexei acestui Regulament
 • respectarea termenului limită de trimitere a obiectului nou creat – 21 decembrie 2020 ora 16

 5.Cerințe

– Transformarea obiectelor specifice – CD-uri sau DV-uri în podoabe pentru bradul de Crăciun

– Utilizare materiale reciclabile, prietenoase cu mediul,  pentru transformarea obiectului

– Obiectul transformat este o creație proprie

– Fiecare participant la concurs are dreptul să participe cu maxim 3 produse de creație

-Lucrarile trimise după termenul limită sau care nu întrunesc condițiile impuse vor fi excluse din concurs.

 1. Înscrierea la concurs: se va face prin transmiterea unui e-mail către Centrul Europe Direct Bistrița, pe adresa de mail europedirect@cciabn.ro, conținând numele, prenumele, nr. Telefon si adresa e-mail, cu precizarea denumirii concursului.
 2. Comisia de evaluare

Un juriu alcătuit din 3 persoane va selecta câștigătorii. Opinia juriului este definitivă și nu poate fi contestată. Juriul își rezervă dreptul de a nu decerna toate premiile în caz de neintrunire a condițiilor din regulament. Nerespectarea regulilor constituie motiv pentru excluderea lucrarilor din concurs.

Rezultatele finale vor fi publicate pe site-ul Centrului de Informare Europe Direct Bistrița.

 

 1. Calendarul de desfășurare

 

Lansare Concurs

 

26 Noiembrie 2020
Data limita Inscrieri in concurs 18 Decembrie 2020
Realizarea lucrărilor

 

26 Noiembrie-21 decembrie 2020
Data limita de trimitere a lucrarilor la adresa CCIBN 21 Decembrie 2020 STR Petre Ispirescu, nr 15 A, Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud
Jurizarea lucrărilor 22 Decembrie 2020

 

Premierea participanților

 

23 Decembrie 2020,ora 11,00 Sediul CCIBN

 

9.Selectare și evaluare

 Pentru evaluarea lucrărilor se vor lua în calcul următoarele criterii: originalitatea lucrării, reprezentativitatea, materialele reciclate folosite, modul de gestionare a deșeurilor rezultate.

Criteriu Punctaj
1. originalitatea şi imaginaţia 1-30 p
2. reprezentativitatea pentru temă 1-20 p
3. modul de realizare a lucrării (materialele folosite sa fie materiale reciclate) 1-20 p
4.  gestionarea deșeurilor rezultate 1-30 p

 

 10.Premierea

Lucrarile vor fi premiate, cu câte 3 premii și 2 mențiuni constând în:

 •  premiul I  –  Casti wireless
 • premiul II – Casti wireless
 • premiul III –Casti wireless
 • Mențiune I – Boxa wireless cu comanda vocala
 • Mențiune II- Boxa wireless cu comanda vocala

Produsele finale, cele care vor fi premiate, vor intra în patrimoniul propriu. Lucrările cele mai valoroase vor fi premiate şi expuse într-o expoziţie virtuală pe site-ul Centrului ED Bistrita.

Premiile vor putea fi ridicate, personal, de la Camera de Comerț și Industrie Bistrița Năsăud, str. Petre Ispirescu nr. 15 A, în data de 23 Decembrie 2020.

11.Responsabilități

Orginalitatea și drepturile de propietate pentru lucrările lor sunt garantate de către participanții în competiție; se consideră că, în momentul inscrierii, aceștia acceptă implicit regulile concursului și autorizează organizația pentru procesarea datelor personale, în concordanță cu legislația română – L 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date cu modificările și completările ulterioare, precum și prevederile Directivei 2002/58/CE prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, transpusă prin Legea nr.506/2004.

 1. Secretariatul competiției

Informațiile necesare și asistența vor putea fi obținute contactând Centrul de Informare Europe Bistrița la numerele de telefon: 0040 263 230640; 210039 sau la adresa de mail europedirect@cciabn.ro

 

Categories: Activitati