Concurs desen digital

Concurs desen digital

Concurs de desen digital „Mama mea în viitor

„O mamă râde râsul nostru, vărsă lacrimile noastre, iubește iubirea noastră, suferă teama noastră, trăiește bucuriile și necazurile noastre și împărtășește speranțele și visurile noastre.”

Pentru că ne dorim să abordăm aspecte ale femeii din viața de zi cu zi, deoarece, femeile din întreaga Europă accelerează pentru a-și echilibra responsabilitățile de muncă pe măsură ce își îngrijesc și își educă copiii în timp ce școlile și grădinițele și-au schimbat radical programul, am creat ideea de a organiza un concurs de desen digital cu tema „Mama mea în viitor” cu participarea elevilor din Liceele de Arte Corneliu Baba din Bistrița și Liceul De Arta Baia-Mare.

Organizatori:

Concursul este organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul de Informare Europe Direct Bistrița in colaborare cu Centrul Europe Direct Maramureș și cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița, Consiliului Județean Bistrița Năsăud și Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Tematica: “Mama – cand esti copil merge înaintea ta, ca să iți fie exemplu, când ești adolescent merge în spatele tău ca să fie acolo cand ai nevoie de ea, cand ești adult, merge alături de tine ca să treceți prin viață împreună!”

În ultimul an, mamele, nu doar că și-au adus acasă job-ul și au renunțat la multe lucruri pe care le făceau poate înainte, dar au devenit și educatori sau profesori pentru copiii lor. De la ore de trompetă mutate exclusiv în apartamentul de bloc, până la a-i ajuta să scrie primele litere în fața tabletei, școala online a fost o provocare serioasă pentru mame în mod special.

Pentru că acest timp, mai mult decât de obicei a fost petrecut împreună, copii au simțit poate mai mult ca niciodată o apropiere mai profundă de mamele lor, astfel datorită acestor evenimente și totodată datorită perioadei dificile prin care am trecut cu toții in ultimul an, suntem curioși care este viziunea copiilor asupra mamelor lor, în viitor, simțindu-le trăirile mai profund în ultima perioadă. Ne dorim ca elevii să își folosească creativ inventivitatea pentru a reda artistic imaginea pe care ei o plăsmuiesc, reprezentând mama lor în viitor.

Cine poate participa: Concursul se adresează elevilor de liceu  înscriși la unitățile de învățământ Corneliu Baba Bistrița, județul Bistrița-Năsăud și  Liceul de Arta Baia-Mare cu vârsta peste 12 ani.

 Formatul lucrării: În cadrul concursului pot fi înscrise lucrări de tip afiș, realizate pe suport digital format (png sau  .tiff sau .jpg) , cu  rezolutia de 300 dpi.

Calendarul de desfășurare:

  • 04 februarie – 12 februarie 2021: Inscrierea participantilor
  • 26 februarie 2021: Transmitere lucrărilor
  • 1-5 martie 2021: Jurizarea lucrărilor de către organizatori și parteneri
  • 8 Martie 2021: Expunerea lucrărilor online și premierea participanților în cadrul festiv, organizat cu ocazia evenimentului intitulat ”Femeia, între familie și carieră” (data este estimativă și va fi anuntață din timp)

  

Înscrierea la concurs:

Se va face prin completarea și transmiterea Formularului de înscriere, (disponibil    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekcIY_KIGj9sJhyZmgtM1hxyORuB1-6D5Z3b5-iGt6A5DrQw/viewform sau accesibil pe pagina web www.europedirectbistrita.ro/activitati) către Centrul de Informare Europe Direct Bistrița, pe adresa de mail europedirect@cciabn.ro. Informaţiile necesare şi asistenţa vor putea fi obţinute contactând  Centrul de Informare Europe Direct Bistrița – persoană de contact: Nistor Luciana – tel: 0733900207, 0263230640.

 Depunerea lucrărilor: Lucrările se transmit la Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud (structura gazdă a Centrului de informare Europe Direct Bistrița), Str. P. Ispirescu, Nr.15A, 420081, Bistrița. Acestea pot fi transmise pe suport media, prin e-mail (europedirect@cciabn.ro) sau alt mijloc de transfer digital (www.WeTransfer.com) și trebuie să aibă precizat: numele participantilor, varsta, Unitatea de Invatamant din care fac parte, nr. de telefon si adresa de e-mail.

 Termenul limită pentru depunere: 26 februarie 2021, ora 2400

Evaluarea lucrărilor se va face în baza următoarelor criterii:

Criteriu Punctaj
1. originalitata şi imaginaţia 30 p
2. calitatea şi reprezentativitatea 20 p
3. modul de realizare a desenului 20 p
4.  încadrarea în tema 20 p
5.  dimensiunea solicitată (300 dpi) 10 p

Premierea:

Desenele digitale vor fi premiate, cu câte 3 premii și 2 mențiuni constând în:

  • Premiul I – Tableta grafică
  • Premiul II – Boxă inteligentă
  • Premiul III – Căști Audio
  • Mențiune I – premii EDIC
  • Mențiune II- premii EDIC

 Toate desenele digitale, inclusiv cele care vor fi premiate, vor intra în patrimoniul propriu al Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Categories: Activitati