Concurs-eseuri

Back to homepage Concurs-eseuri

Concurs de eseuri  “Solidaritatea cetățenilor Uniunii Europene privind Covid-19

Trecem cu toții prin cel mai mare test de inteligență emoțională umană. Uniunea Europeană și întreaga lume își adună eforturile pentru a lupta împotriva noului tip de coronavirus, astfel ne dorim să avem înțelepciunea și tăria de a ne uni în gesturi de solidaritate. Diferențele dintre oameni nu stau în naționalitate sau culoare pielii, ci singura diferență stă în nivelul de conștiință al fiecăruia.

Astăzi, în societatea noastră se trăiește interdependent, nu mai există “noi” și “ei”, ci toți aparținem aceleași cauze. Dacă ne gândim de exemplu, la fiecare obiect din viața noastră ca fiind creat prin bunăvoința cuiva pe care nu îl cunoaștem, ne dăm astfel seama că fiecare aspect al vieții noastre depinde de cooperarea și contribuția tuturor. Este important să cultivăm o atitudine creatore de speranță, să facem o diferență prin felul în care înfruntăm această epidemie, să fim solidari. Implicarea și angajamentul fiecăruia dintre noi este binevenit în acest demers, iar în acest sens venim cu o propunere către elevii și studenții din județul Bistrița-Năsăud, de a realiza un eseu  scurt și creativ, pe tema “ Solidaritatea cetățenilor Uniunii Europene privind Covid-19”.

Eseurile realizate vor face parte din două categorii de vârstă și anume:categoria de vârstă : 10 ani -16 ani și categoria de vârstă 16 ani-25 ani.

Eseurile vor fi premiate,cu câte 3 premii constând în vouchere pentru achiziționarea de cărți, astfel:

 • premiul I- voucher in valoare de 250 ron
 • premiul II – voucher in valoare de 150 ron
 • premiul III – voucher in valoare de 100 ron

Se vor mai acorda si doua premii speciale pentru cele mai originale eseuri, constând în vouchere pentru ahizitionarea de cãrți de 100 ron fiecare.

Organizatori:

Concursul este organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul de Informare Europe Direct Bistrița.

Tematica: Eseu scris, maxim 5000 de caractere prin care se redă un mesaj de solidaritate a cetățenilor prin idei creative de susținere în lupta împotriva noului coronavirus.

Cine poate participa: Concursul se adresează elevilor din scoala gimnaziala cât și celor înscriși la unitățile de învățământ superior din județul Bistrița-Năsăud.

Categoria de vârsta admisă: 10 ani-25 ani.

 

Calendarul de desfășurare:

 • 23 aprilielansarea concursului
 • 24 aprilie – 5 mai transmiterea eseurilor
 • 5-8 mai 2020: Jurizarea lucrărilor de către organizatori și parteneri
 • 9 mai 2020: Premierea participanților, organizat cu ocazia evenimentului intitulat  ”Sărbătoarea Europei”

Intentia de participare : se va transmite pe toata perioada derularii concursului ( 24 aprilie – 6 mai ) pe adresa europedirect@cciabn.ro printr-un e-mail simplu cu textul Intentionez sa particip la concursul de eseuri

De asemenea, elevii cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani vor completa un formular de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal, completat și semnat de către unul dintre părinți. Elevii cu vârsta de peste 16 ani vor completa și vor semna formularul de înscriere cât și declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal în nume propriu.

Depunerea lucrărilor: Lucrările (eseurile) se încarcă on line la adresa  www.europedirectbistrita.ro/concurs-eseuri in format .DOCX  si PDF /JPG.

Forma documentului text  trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:

 • Font: Arial
 • Dimensiune 12
 • Paragraf – line spacing – 1,5
 • Numar caractere maxim: 5000

Ele vor fi însoțite de următoarele documente în format electronic

Termenul limită pentru depunere: 5 Mai 2020

Evaluarea lucrărilor se va face în baza următoarelor criterii:

Criteriu Punctaj
1. originalitata şi imaginaţia 1-30 p
2. calitatea 1-20 p
3. modul de realizare a lucrării
1-20 p
4.  încadrarea în tema 1-20 p
5.  dimensiunea solicitată 1-10 p

Decizia comisiei este definitiva si irevocabila.

Premierea câștigătorilor: Se vor acorda diplome pentru fiecare persoană clasată pe unul din locurile I, II și III din concurs cât și pentru cele 2 premii speciale pentru creativitate și originalitate a eseurilor transmise.

Incarcare documente concurs

Click or drag a file to this area to upload.
Incarca foaie capat (format .jpg /.docx /.pdf )
Click or drag a file to this area to upload.
Incarca declaratia semnata (format .jpg /.docx /.pdf )
Click or drag a file to this area to upload.
Incarca eseu (format .docx /.pdf )