Programul Orizont 2020 –  EIC Pathfinder Open

Programul Orizont 2020 –  EIC Pathfinder Open

Cu un buget de  196.2 millioane € ,  European Innovation Council (EIC) pilot Pathfinder Open a lansat un apel de propuneri de proiecte. pentru care, datorită pandemiei COVID 19  termenul limită de depunere a aplicațiilor este amânat la data de  03 Junie 2020, 17:00 (Brussels local time).

Programul –  EIC Pathfinder Open programme, denumit anterior  FET-Open, caută idei de cercetare ambițioase și noi pentru tehnologii radical noi, care să provoace  gândirea actuală și care să poată schimba viitorul prin îmbunătățirea vieții oamenilor și a mediului lor. Funcția de jos în sus înseamnă că nu există subiecte predefinite; EIC va evalua și va premia cele mai inovatoare și mai avansate idei de cercetare.

Provocarea specifică: să pună bazele tehnologiilor viitoare radicale de orice fel, din colaborări vizionare interdisciplinare, care dizolvă granițele tradiționale dintre științe și discipline, inclusiv științele sociale și umaniste. Acest subiect încurajează, de asemenea, rolul conducător al noilor actori în cercetare și inovare, inclusiv tineri cercetători excelenți, IMM-uri de înaltă tehnologie ambițioase și participanți pentru prima dată la FET în cadrul  programului Orizont 2020 din toată Europa.

Domeniul de aplicare: se caută propuneri de cercetare interdisciplinară cu risc ridicat / cu impact ridicat, cu toate caracteristicile esențiale următoare („FET gatekeepers”):

–    Viziune radicală: proiectul trebuie să abordeze o viziune clară și radicală, permisă de un concept nou de tehnologie care contestă paradigmele actuale. Spre exemplu, cercetările pentru a avansa pe foaia de parcurs a unei paradigme tehnologice bine stabilite, chiar dacă sunt cu risc ridicat, nu vor fi finanțate.

–    Tinta tehnologica avansata: proiectul trebuie sa vizeze o descoperire noua si ambitioasa dintre stiinta si tehnologie, ca o prima dovada a conceptului pentru viziunea sa. Spre exemplu, cercetarea exploratorie a cerului albastru fără un obiectiv tehnologic clar nu va fi finanțată.

–    Cercetări interdisciplinare ambițioase pentru realizarea progresului tehnologic și care deschid noi domenii de investigare. De exemplu, proiectele care au doar cercetare incrementală cu risc redus, chiar dacă sunt interdisciplinare, nu vor fi finanțate.

Riscurile intrinsec ridicate ale cercetării propuse trebuie atenuate printr-o metodologie flexibilă pentru a face față considerabilelor incertitudini științifice și tehnologice și pentru alegerea direcțiilor și opțiunilor alternative.

Comisia consideră că propunerile care solicită o contribuție de la UE de până la 3 milioane EUR ar permite soluționarea corespunzătoare a acestei provocări specifice. Cu toate acestea, acest lucru nu exclude trimiterea și selecția propunerilor care solicită alte sume.

Impactul așteptat:   

Contribuții științifice și tehnologice la întemeierea unei noi viitoare tehnologii    

Potențial pentru viitorul impact social sau economic sau crearea pieței.   

Construirea unei capacități de cercetare și inovare lider în Europa prin implicarea actorilor cheie care pot face diferența în viitor, de exemplu, cercetători tineri excelenți, IMM-uri ambițioase de înaltă tehnologie sau participanți pentru prima dată la FET în cadrul Orizontului 2020 .

Mai multe informații: Call ID: H2020-FETOPEN-2018-2020

 

Sursa : https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/news/dream-future-and-apply-eic-pathfinder-open-funds

Categories: Stiri