Contact EuropeDirect

Str. Petre Ispirescu nr. 15A Localitate: Bistrita
Cod Postal: 420081
Telefon centrala: 0263-23.06.40, 23.04.00, 21.00.49, 21.00.38, 23.06.40
Fax: 0263-21.00.39
email:europedirect@cciabn.ro
Program de activitati:

February 2020
SunMonTueWedThuFriSat
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Din ce an deputatii din Parlamentul European sunt alesi prin vot universal direct?


a.1957

b.1963

c.1979

d.1981     Vezi raspunsul corect         


Retele sociale: Uniunea Pietelor de Capital: noi reguli pentru sprijinirea investiilor in capitaluri de risc si intreprinderi sociale
Publicat la 18/07/16 12:48PM in Altele - 1/52/53/54/55/5 - (0)Comentarii

Comisia Europeana a adoptat o propunere de modificare a regulamentelor privind fondurile europene cu capital de risc (EuVECA) si reglementari privind fondurile europene de antreprenoriat social (EuSEF), facand un nou pas spre crearea Uniunii Pietelor de Capital.

Propunerea tinteste impulsionarea investitiilor in capitalul de risc si proiecte sociale, precum si investitiile in intreprinderi mici si mijlocii inovatoare. In mod special, Comisia propune deschiderea denumirilor EuVECA si EuSEF catre administratorii de fonduri de toate dimensiunile si extinderea paletei de intreprinderi in care se poate investi.

Comisia urmareste, de asemenea, sa faciliteze comercializarea transfrontaliera a fondurilor EuVECA si EuSEF si sa reduca costurile aferente, prin interzicerea explicita a taxelor percepute de statele membre si prin simplificarea procesului de inregistrare.

Fiind parte a unei game de masuri pe care Comisia Europeana le adopta pentru a stimula capitalul de risc in Europa, aceste reforme includ folosirea sprijinului bugetar al UE pentru atragerea de capital din partea marilor investitori institutionali printr-un fond de capital de risc pan-european, precum si prin promovarea celor mai bune practici in domeniul stimulentelor fiscale de la nivel national pentru capitalul de risc, in vederea incurajarii investitiilor in intreprinderi mici si mijlocii si start-up-uri. Comisia Europeana va furniza, de asemenea, asistenta tehnica pentru acele state membre care doresc sa dezvolte finantarea bazata pe piata, precum capitalul de risc.

Aceste masuri sunt parte a Planului de Actiune pentru Uniunea Pietelor de Capital, care urmareste sa deblocheze investitiile bazate pe piata prin cresterea si diversificarea surselor de finantare pentru investitiile europene si proiectele pe termen lung. Propunerea este de asemenea legata de Planul de Investitii pentru Europa, care furnizeaza o strategie cuprinzatoare pentru a combate lipsa finantarilor care tin in urma potentialul Europei de a creste si de a asigura locuri de munca pentru cetateni.

Vice-presedintele Jyrki Katainen, responsabil pentru Locuri de munca, crestere, investitii si competitivitate a afirmat: „Astazi, eliminam inca un obstacol din calea investitiilor la nivelul UE. Acesta este un obiectiv esential al Planului de investitii pentru Europa. Cele trei modificari principale ale regulamentelor EuVECA si EuSEF pe care le propunem vizeaza deschiderea fondurilor pentru mai multe categorii de administratori eligibili, extinderea listei de active care pot beneficia de EuVECA si interzicerea taxelor impuse de autoritatile competente. Aceste modificari vor permite unui numar mai mare de IMM-uri sa obtina acces la fondurile vitale de care au nevoie pentru a-si dezvolta activitatea.”

De asemenea, Comisarul Jonathan Hill a afirmat: „Sunt foarte multumit ca ultima mea contributie in calitate de comisar este anuntarea unor masuri care vor contribui la consolidarea pietelor capitalului de risc din Europa. Este nevoie ca intreprinderile din Europa sa aiba optiuni de finantare mai numeroase si sa poata atrage investitiile de care au nevoie, aici, in UE. Acest lucru marcheaza inca un pas inainte catre crearea uniunii pietelor de capital.”

Propunerea a fost inaintata Parlamentului European si Consiliului (Statele Membre) pentru adoptare in cadrul procedurii de co-decizie.

Context

Reglementarile din Fondul European pentru Capital de Risc (EuVECA) si fondurile europene pentru antreprenoriat social (EuSEF) stabilesc doua noi tipuri de fonduri de investitii pentru a facilita si a face mai atractive pentru investitori, investitiile in IMM-uri nelistate. Ambele reglementari au fost adoptate in luna aprilie 2013 si au intrat in vigoare de la 22 iulie 2013.

Etichetele EuVECA si EuSEF permit managerilor de fonduri sa promoveze aceste fonduri in intreaga Uniune Europeana, in fata investitorilor capabili sa angajeze un minimum de 100.000 euro.

Avand in vedere importanta inregistrarii de progrese catre Piata Unica de Capital, Comisia a decis sa vina mai repede cu o revizuire generala planificata, initial, pentru iulie 2017.

Pentru aceasta, Comisia Europeana a lansat o consultare in vederea identificarii gradului in care schimbarile propuse de Reglementare ar putea incuraja folosirea acestor tipuri de investitii.

Raportul a identificat o serie de factori care tin in loc dezvoltarea acestor instrumente.

Construind pe rezultatele consultarii, Comisia a propus:

-          Extinderea gamei de manageri eligibili pentru a promova si gestiona fonduri EuVECA si EuSEF, cuprinzand managerii de fonduri mai mari– cei care gesitoneaza bunuri cu o valoare mai mare de 500 milioane. Acestia pot furniza resurse financiare importante si brand-uri de incredere, oferind beneficii pentru investitorii care, in schimb, investesc mai mult in capitaluri de risc si intreprinderi sociale;

-          Extinerea bunurilor eligibile in cadrul EuVECA, pentru a permite investitiile mici si medii si accesul intreprinderilor mici si mijlocii listate pe pietele de crestere. Se preconizeaza ca aceste masuri sa permita mai multor companii sa beneficieze de investitii EuVECA si sa faca investitiile mai atractive, printr-o mai mare diversificare a riscurilor.

-          Reducerea costurilor prohibitiveimpuse de autoritatile competente din statele membre, simplificand procedurile de inregistrare si plafonandcapitalul minim necesar pentru a deveni manager.

Ca parte a pachetului de extindere a Pietei Unice de Capital, menit sa stimuleze investitiile in capitaluri de risc, o uniune de fonduri pan-european de capital de risc va combina sursele de finantare ale Uniunii Europene cu un mai mare volum de capital privat. Aceste fonduri pan-europene ar trebui sa ajute la depasirea fragmentarii pietei si sa atraga investitori privati catre activitati din spectrul capitalurilor de risc.


Citeste mai mult
Adauga comentariu
Name
Email/URL

Comment

 Go backvizualizati -> ARHIVA STIRI 2010
Vizitatori:
Website counter
   

PARTENERI MEDIA


Televiziunea AS TV Cronica de BN Cotidianul Rasunetul Ziarul Mesagerul Radio Transilvania